Angajamentul Companiei

DECLARATIE PRIVIND ANGAJAMENTUL COMPANIEI

POP FRANCE SRL are obligatia in conformitate cu Regulamentul European privind Materialul Lemnos (EUTR) de a se asigura ca toate produsele din material lemnos pe care le plaseaza pe piata sa aiba risc neglijabil de a proveni din surse unde exista o incalcare evidenta a legislatiei forestiere. Pentru a verifica acest lucru in mod independent, am contactat Soil Association Woodmark, ca Organizatie de Monitorizare inregistrata la UE, pentru a le utiliza Sistemul Due Diligence (DDS) aprobat si evaluat in mod regulat. Toate produsele vandute de catre POP FRANCE SRL vor avea o certificare credibila sau alte documentatii care sa demonstreze conformitatea cu EUTR. POP FRANCE SRL va analiza si evalua fiecare achizitie obtinand informatia de la furnizor, inclusiv specia si districtul de origine si orice certificare aplicabila sau documentatie de legalitate inainte de a face disponibile produsele din material lemnos pe piata europeana.

Acolo unde informatia furnizata este insuficienta pentru stabilirea unui risc neglijabil de ilegalitate, vor fi facute mai multe investigatii pentru a reduce riscul. Acestea vor acoperi:

  • asigurarea conformitatii cu legislatia aplicabila, care poate include certificarea sau schemele de verificare ale unei terte parti care acopera conformitatea cu legislatia aplicabila,
  • prevalenta exploatarilor ilegale a unor anumite specii de arbori,
  • prevalenta exploatarilor sau practicilor ilegale in tara de exploatare si/sau in regiunea sub-nationala din care s-a exploatat materialul lemnos, incluzand considerarea prevalentei conflictului armat,
  • sanctiuni impuse de Consiliul de Securitate ONU sau de Consiliul Uniunii Europene privind importurile sau exporturile de material lemnos,
  • complexitatea lantului de aprovizionare de material lemnos si produse din material lemnos

Cand nu se poate obtine o asigurare suficienta de reducere a riscului, furnizorul va fi respins din lantul de aprovizionare.

POP FRANCE SRL se angajeaza in continuare sa urmareasca utilizarea surselor sustenabile pentru toate produsele forestiere, recunoscand ca legalitatea nu este suficienta in ea insasi pentru a asigura cel mai bun viitor pentru toate padurile. Noi sustinem schemele de certificare de terta parte, credibile, cu implicarea a numerosi factori interesati, care elaboreaza standarde ce acopera o paleta larga de criterii sociale, de mediu si economice. De aceea, ne vom stradui sa crestem proportia produselor certificate in mod credibil si sa implicam furnizorii in vederea sustinerii acestui proces.

POP FRANCE SRL pastreaza toate inregistrarile de material lemnos cumparat si vandut pentru minim 5 ani. Informatiile privind speciile si districtul de origine vor fi transmise tuturor clientilor pentru ca ei sa poata la randul lor sa se conformeze obligatiilor EUTR de a mentine trasabilitatea.

In ciuda celor mai bune eforturi ale noastre, recunoastem ca nici un sistem nu poate oferi garantia legalitatii suta la suta si intelegem ca cerinta EUTR este o interzicere absoluta a comertului cu material lemnos ilegal. POP FRANCE SRL are o procedura documentata privind plangerile, si toate plangerile privind DDS vor fi investigate si se vor mentine inregistrari ale actiunilor intreprinse.

ADMINISTRATOR,
Vasile Pop