Despre noi

Istoric

Pop France este o societate comerciala infiintata la inceputul anului 1998, in orasul Seini din judetul Maramures. Aceasta localitate este situata in Nord-Vestul Romaniei, fiind perfect pozitionata intre alte doua orase mai mari, astfel aflandu-se la 28 km fata de municipiul Baia Mare si la 36 km fata de municipiul  Satu Mare.

Compania privata Pop France a fost conceputa ca urmare a unei pasiuni, astazi ajungand una dintre cele mai mari societati comerciale din acest domeniu.

Activitate

Principalul obiect de activitate al acestei intreprinderi este exploatarea forestiera, aceasta ramura cuprinzand o varietate larga de procese si de modalitati de lucru variate in functie de esenta lumnului, de utilajele folosite, de relieful aferent si de starea meteorologica.

O alta ramura reprezentativa a societatii este transportul materialului lemnos de la locul recoltarii acestuia pana la unul dintre depozitele noastre din localitatea Seini.

Odata ajuns in cadrul firmei, acest material lemnos urmeaza sa treaca prin niste etape si proceduri specifice pentru a rezulta produsul finit :cherestea, frize, doage.

Personalul din cadrul societatii noastre, alaturi de utilajele specifice fiecarei dintre cele 3 etape, exploatarea forestiera, transportul materialului lemnos si prelucrarea acestuia, obtin elemente ce sunt utilizate ca si materii prime in nenumarate fabrici de mobila, parchet si butoaie, atat pe teritoriul Romaniei, cat si la nivel global. Astfel, incepand cu tafurile si cu camioanele folosite pentru transport si pana la mecanismele din intermediul societatii, Pop France s-a asigurat de-a lungul anilor sa corespunda cerintelor pietei achizitionand cele mai profesionale echipamente si utilaje pentru a putea ajunge la performantele asteptate.

Compania Pop France isi desfasoara activitatea in doua puncte de lucru diferite, ambele in localitatea Seini, atent pozitionate la iesirea din localitate. Firma "mama" se extinde pe o suprafata de 10ha unde se afla mai multe hale de productie si un birou, care impreuna gazduiesc peste 100 de locuri de munca. Al doilea punct de lucru se desfasoara pe o suprafata de 5ha unde se afla 2 hale de productie si un birou, aici gazduind cca. 30 de locuri de munca. Astazi, compania Pop France este mandra sa aiba un procent de 80% din angajati cu domiciliul din judetul Maramures, astfel contribuind si la dezvoltarea pe plan local al acestei regiuni. Asadar, in momentul de fata, la cele doua puncte de lucru, firma noastra dispune de 15 tafuri pentru exploatare, 15 camioane pentru transport, 5 gatere pentru debitare dintre care 2 Primultini de 1600 si 3 Artiglio de 1300, 13 camere de uscare, 2 aburitoare, 3 centrale termice si multe altele.

Sustenabilitate

Politica firmei este în concordanță cu mediul înconjurător și ca dovadă a managementului exigent și responsabil, Pop France a obținut certificare FSC pentru produsele sale, certificare recunoscută la nivel global.